از این رو دانستن ویژگیهای چرم با کیفیت میتواند به عنوان راهنمای خوبی برای شناسایی چرم طبیعی و اصلی محسوب شود. اگر شما هم جزء علاقه مندان به چرم هستید و میخواهید با ویژگیهای چرم با کیفیت آشنا شوید پیشنهاد میکنیم تا انتها همراه ما باشید. تیم تابناک چرم قصد دارد تا مطالبی را در خصوص مهمترین ویژگیهای چرم مرغوب و با کیفیت در اختیارتان قرار دهد و به بررسی راههای تشخیص چرم اصلی از تقلبی بپردازد.
مهمترین ویژگیهای چرم با کیفیت که از آن بی خبرید!
چرمها در صنعت چرم سازی به دو دسته چرم طبیعی و چرم مصنوعی دسته بندی میشوند که هر یک با توجه به نحوه تولید آنها از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردارند. به طور کلی چرم طبیعی از پوست حیوانات به دست میآید در حالی که چرم مصنوعی از مواد پلاستیکی تولید میشوند. از نظر دوام و ماندگاری چرم طبیعی در مقایسه با چرم مصنوعی، استحکام و طول عمر بالایی دارند. با این حال شباهتهایی میان چرم مصنوعی با چرم طبیعی وجود دارد. پس از آشنایی کلی با چرم طبیعی و مصنوعی برای آن که بتوانید باکیفیتترین چرم را شناسایی کنید، نیاز است تا مهمترین ویژگیهای چرم با کیفیت را بدانید. اما لازم به ذکر است که کیفیت چرم به عواملی همچون نوع حیوان و نژاد، محل زندگی حیوان و موقعیت آب و هوایی، بخشی از پوست بریده شده به منظور تولید چرم، لایه مخفی مورد استفاده و مهارت فرآوری پوست و دباغی آن بستگی دارد. از مهمترین ویژگیهای چرم با کیفیت میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
• چرم باکیفیت به مرور زمان پوسته نمیشود و ترک نمیخورد و کیفیت آن همچنان همانند روز اول باقی میماند .
• در برابر فرسودگی و پارگی مقاومت بسیار خوبی از خود نشان میدهد و در صورت استفاده و نگهداری درست از آن با خرابی مواجه نمیشود.
• عدم جذب گرد و غبار و خاک از دیگر ویژگیهای چرم با کیفیت به شمار میآید.
• گفتنی است چرمهای با کیفیت هنگامی که در معرض آب قرار میگیرند بدون آن که کیفیت آن تحت تاثیر قرار گیرد، مقاومت قابل توجهی نسبت به آب از خود به نمایش میگذارند.
• مهمترین ویژگیهای چرم با کیفیت و مرغوب به گونهای است که دارای جنس محکم اما نرم با انعطاف پذیری بالا میباشد.
• مقاومت در برابر آتش، خم شدن، مواد شیمیایی و هم چنین ضد سوراخ بودن و عایق حرارتی خوب از دیگر ویژگیهای چرم با کیفیت است.
چگونه میتوان چرمی با کیفیت بالا خریداری کرد؟
برای پاسخ به این سوال میتوان گفت فاکتورهای بسیاری برای خرید چرم با کیفیت بالا وجود دارد از این رو دانستن این فاکتورها میتواند کمک بسزایی برای تشخیص و خرید چرمی با ویژگیهای چرم باکیفیت داشته باشد. در این بخش میخواهیم به بررسی این فاکتورها که شامل انواع چرم، میزان کیفیت، وزن، نوع کاربرد، ضخامت، برش، هزینه و اندازه میباشد بپردازیم:
انواع چرم
چرمها به طور کلی به عنوان یک ماده محکم، بادوام و در عین حال تهیه شده از مواد طبیعی مختلف شناخته میشود. از انواع چرم میتوان به چرم پوست گوساله، کروم برنزه شده، دباغی گیاهان، پوست گوسفند، شِل کوردوان و چرم مصنوعی وگان اشاره نمود که هر یک از قابلیتهای خاصی برخوردارند. به طوری که چرم پوست گوساله جنسی نرم، انعطاف پذیر و صیقلی دارد و چرم کروم برنزه شده نرم و نازک است.خاصیت کششی بسیاری از خود نشان میدهند و در برابر آب گرم مقاوم میباشد. اما دباغی گیاهان، یک چرم سفت و قوی به رنگ قهوهای روشن است. چرم شل کوردوان نیز بسیار ضخیم با سطحی صاف و متراکم میباشد. این در حالی است که چرم مصنوعی وگان نیز با وجود شباهت بسیاری به چرم طبیعی در رنگهای متنوعی تولید میشود.
کیفیت چرم
برای آن که بتوانید میزان کیفیت چرم را بررسی کنید روشهایی وجود دارد که بر اساس آن چرم را درجه بندی میکنند. چرم دانه کامل، چرم دانه بالا، چرم اصلاح شده، چرم دانهای تقسیم شده، چرم بازسازی شده و چرم مصنوعی از جمله چرمهایی هستند که از نظر کیفیت تفاوتهایی با یکدیگر دارند. این در حالی است که چرم دانه کامل با الیاف متراکم و بسیار ریز و سطحی که تنها موهای آن برداشته شده است به عنوان با کیفیتترین چرم شناخته میشود و بیشترین استحکام را در مقایسه با انواع دیگر چرم دارند. چرم دانه بالا نیز مشابه چرم دانه کامل میباشد با این تفاوت که سطح آن سنباده زده شده و بدون نقص میباشد. اما چرمهایی همچون چرم دانهای تقسیم شده، بازسازی شده و چرم مصنوعی از نظر کیفیت در سطح پایینتری قرار دارند.
ضخامت چرم
ممکن است ضخامت چرم تحت تاثیر عواملی همچون فرآیند دباغی، نحوه شکافتن پوست، روشهای خشک کردن و فرآیندهای شیمیایی قرار بگیرد. اما به طور معمول ضخامت چرم باکیفیت بایستی بین 2 تا 2.4 میلیمتر باشد که به عنوان مهمترین ویژگیهای چرم با کیفیت مطرح میشود.
برش چرم
به طور کلی کیفیت و سهولت استفاده از چرمها بر مبنای مساحت پوست نسبت به بدن حیوان میباشد. از این رو کیفیت چرم تمام شده بر اساس نوع برش متفاوت خواهد بود. برش کامل، برش جانبی، برش چرم شانه، برش چرم دو شانه، برش چرم خم، برش دوبل چرم خم، برش چرم لب به لب ، برش دو لبه، برش شکم و برش دوتایی شکم چرم از انواع برش چرم به شمار میآیند.
7 تکنیک تشخیص چرم اصل از چرم تقلبی
پس از آن که با ویژگیهای چرم با کیفیت آشنا شدید و مطالبی را در خصوص راهنمای خرید چرم باکیفیت در اختیارتان قرار دادیم، میخواهیم در این بخش تکنیکهای تشخیص چرم اصل از تقلبی را بررسی کنیم تا بتوانید با بهره مندی از آنها چرمی با ویژگیهای چرم با کیفیت انتخاب و خریداری کنید.
• چرم اصل کاملا یک تکه میباشد و ساختار نامنظمی دارد. در حالی که چرم تقلبی دارای پوششی از ورق پلاستیکی، چسب و غیره است.
• اگر دقت کرده باشید بر روی سطح چرم اصل حفرههایی را مشاهده میکنید که به جا مانده از موهایی است که در مرحله دباغی از روی پوست برداشته شده است.
• لبههای محصولاتی که از چرم اصل تولید میشوند ناهموار بوده و کاملا صاف نیست.
• اگر چرم اصل و طبیعی را جمع کرده و سپس آن را باز کنید بایستی ردی بر روی سطح آن به جای بماند. در حالی که چرمهای تقلبی آثار دوپوسته شدن بر روی آن مشاهده نمیشود.
• تست پارگی از دیگر تکنیکهای تشخیص چرم اصلی از تقلبی به شمار میآید. گفتنی است چرم اصل در اثر کشیدن دچار پارگی نمیشود در حالی چرم تقلبی اینطور نیست.
• چرم اصل به راحتی با وسایل نوک تیز سوراخ نمیشود اما چرمهای تقلبی دوام و ماندگاری مطلوبی نداشته و به راحتی سوراخ میشود.
• از نظر قیمتی نیز بایستی برای خرید چرم اصل با ویژگیهای چرم باکیفیت هزینههای بالایی پرداخت شود. در صورتی که چرم تقلبی را میتوان با هزینه کمتری تهیه نمود.
نتیجه گیری
به طور کلی این ویژگیهای چرم با کیفیت است که باعث میشود تا از میان چرمهای تقلبی، چرمی با کیفیت عالی خریداری کنید. از این رو دانستن ویژگیهای چرم باکیفیت میتواند کمک بسزایی در این زمینه داشته باشد. ما در این مقاله سعی کردیم با بیان ویژگیهای چرم با کیفیت و ارائه مطالبی در خصوص راهنمای خرید چرم با کیفیت و تکنیکهای تشخیص چرم اصل از تقلبی شما را در این امر یاری کنیم.