گفتنی است هر کدام از چرم های کیفی و کفشی از قابلیت های خاص و منحصر به فردی برخوردارند، اما وجود تفاوت هایی در آنها موجب شده است تا در صنعت تولید کیف و کفش مورد استفاده قرار گیرند. اگر قصد خرید چرم طبیعی را دارید خوب است با تفاوتهای چرم کیفی و کفشی آشنا شوید. در این مقاله میخواهیم به بررسی تفاوت چرم کیفی و کفشی بپردازیم. پیشنهاد میکنیم تا انتها همراه ما باشید.
تفاوت چرم کیفی و کفشی در چیست؟
برای آن که به این سوال پاسخ دهیم میخواهیم در این بخش به 10 تفاوت اساسی که در چرم کیفی و کفشی وجود دارد اشاره کنیم:
حالت کشسانی چرم
از اساسی ترین تفاوت چرم کیفی و کفشی میتوان به حالت کشسانی و وکیومی این دو چرم اشاره نمود. گفته میشود در تولید چرم کفشی بایستی مقداری کش بر روی آن باقی بماند. اما در تولید چرم کیفی اینگونه نیست و به صورت کاملا وکیومی تولید شده به بیانی دیگر تمامی کش چرم گرفته می شود. اگر بخواهیم در خصوص علت این که در چرم کفشی، حالت کشسانی را نگه میدارند صحبت کنیم میتوانیم بگوییم از آن جایی که در مرحله قالب گیری چرم تحت فشار قرار میگیرد به همین دلیل اگر چرم حالت کشسانی نداشته باشد در این مرحله ترک میخورد و در نهایت پاره میشود. ولی در تولید چرم کیفی چنین فشاری بر روی چرم وارد نمیشود. از این رو نیازی به حالت کشسانی نیست. اما در چرم کیفی اگر از حالت وکیومی برخوردار نباشد موجب بروز مشکلاتی در چرم خواهد شد.
حالت میلینگی چرم
حالت میلینگی در واقع همان حالت پارچه ای بودن چرم است که میتوان یکی از تفاوت های چرم کیفی و کفشی را حالت میلینگی این دو چرم دانست. منظور از حالت میلینگی در چرم کفشی این است که چرم به اندازه ای نرمیت پیدا می کند که به نرمیت پارچه نزدیک شود. در این حالت است که ایستایی چرم کاملا از بین می رود. گفته می شود این نوع چرم در تولید کفش جزء پرمصرف ترین چرم ها به شمار میآید و طرفداران بسیاری دارد. حالت میلینگی در چرم کیفی نیز به این منظور است که چرم به حدی نرم میشود که ایستایی چرم حفظ میشود و از دست نمیرود.
ضخامت چرم
ضخامت چرم را میتوان به عنوان سومین تفاوت چرم کیفی و کفشی بیان کرد. به این صورت که در چرم کفشی از هر ضخامتی برای تولید کفش استفاده میشود که معمولا برای کفش های زنانه ضخامت 1.3میلی متر ، کفش های مجلسی ضخامت 1.5میلی متر ، کفش های پرسنلی ضخامت1.8میلی متر و برای کفش های ایمنی چرم هایی با ضخامت دو میلی متری به کار گرفته می شود. این در حالی است که ایده آل ترین ضخامت برای چرم کیفی 1.5 میلی متر میباشد. ناگفته نماند اگر چرم کیفی از ضخامت کمتر از 1.5 میلی متر برخوردار باشد باعث می شود تا کیف ایستایی خود را از دست بدهد. اما در حالتی که ضخامت بیش تر از 1.5 میلی متر باشد باعث سنگینتر شدن کیف می شود.
نوع پوست خام
چرم کیفی و کفشی از لحاظ استفاده از نوع پوست خام با یکدیگر تفاوت دارند. به طوری که برای تولید چرم کفش تنها پوست خام گاوی استفاده می گردد و پوست بزی نیز به صورت آستری کاربرد دارد. ولی در چرم کیفی از تمامی پوست های خام از جمله گاوی،گوسفندی، بزی، شتری، گاو میش، کروکودیل و غیره می توان استفاده نمود.
وزن پوست خام
پنجمین تفاوت چرم کیفی و کفشی در وزن پوست خام مصرفی است. به طوری که در چرم کفشی می توان از تمامی پوست های خام با وزن های مختلف به کار گرفت. اما در چرم کیفی تنها پوست هایی انتخاب میشوند که از وزن سبک تری برخوردار باشند.
فینیش و لاک چرم
در خصوص فینیش و لاک چرم، چرم کیفی و چرم کفشی می توان گفت در تولید چرم کفشی بیشتر از فینیش های نیمه مات و لاک های آبی استفاده می شود ولی در تولید چرم کیفی، فینیش براق و لاک تینری بیشترین استفاده را دارد.
حتما بخوانید :
ساخت و ساز چرم
ساخت و ساز چرم را می توان از دیگر تفاوت چرم کیفی و کفشی معرفی نمود. باید خاطر نشان کرد در تولید چرم کفشی برای هر نوع مدل کفشی، ساخت و ساز چرمی متفاوتی وجود دارد.اما در تولید چرم کیفی برای تمامی مدل های کیفی تقریبا یک نوع ساخت و ساز چرم در نظر گرفته می شود.
تنوع در رنگ چرم
در تولید چرم کفشی از رنگ بندی های محدودی میتوان استفاده نمود. به طوری که رنگ های مشکی، قهوه ای و عسلی از اساسی ترین رنگ ها در این مدل چرم به شمار می رود و هم چنین رنگ های الوان بیشتر در تولید کفش های زنانه کاربرد دارد. اما در خصوص چرم کیفی میتوان گفت از شروط اساسی در تولید این نوع چرم تنوع و استفاده از رنگ های الوان میباشد. از این رو تنوع در رنگ چرم از دیگر تفاوت چرم کیفی و کفشی به شمار میآید.
استفاده از صفحات پرسی چرم
تنوع استفاده از صفحات پرسی چرم را میتوان به عنوان نهمین تفاوت چرم کیفی و کفشی بیان کرد. استفاده از صفحات پرسی مختلف در تولید چرم کفشی به مراتب خیلی کمتر از استفاده در تولید چرم کیفی است و علت آن هم میتوان تنوع پذیر بودن چرم کیفی به نسبت چرم کفشی دانست. به طوری که بیشتر صفحات پرسی که در چرم کفشی به کار می رود در تولید چرم کیفی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. ولی برعکس بیشتر صفحات پرسی که در چرم کیفی استفاده میشود چندان در تولید چرم کفشی قابل استفاده نیست.
نوع بسته بندی چرم
آخرین تفاوت چرم کیفی و کفشی به نوع بسته بندی چرم تعلق دارد. گفتنی است وجود سوراخ های طبیعی بر روی چرم باعث تفاوت هایی در بسته بندی این دو نوع چرم شده است. در حالی که کوچک بودن الگوها و اندازههای برش در چرم کفشی این امکان را به مصرف کننده می دهد که به هنگام برش سوراخ های طبیعی روی چرم چندانی پرتی نداشته باشد. بنابراین چرم های سوراخ دار جزء سورت های A در چرم کفشی محسوب می شود. اما در چرم کیفی به دلیل اینکه الگوها بزرگتر هستند داشتن سوراخ بر روی چرم موجب می شود تا در زمان برش، مصرف کننده بیشترین پرتی را داشته باشد. به همین خاطر است که داشتن سوراخ بر روی چرم جزء سورت های پایین تر در چرم کیفی قرار می گیرد.
نتیجه گیری
شناخت تفاوت چرم کیفی و کفشی به شما کمک می کند تا بتوانید به هنگام خرید انتخاب درست و مناسبی داشته باشید. از این رو سعی کردیم با بررسی 10 تفاوت چرم کیفی و کفشی شما را در این امر یاری کنیم. امیدواریم برایتان مفید واقع شود.