چرم طبیعی چیست و چگونه ساخته میشود؟

چرم طبیعی چیست و چگونه ساخته میشود؟
از گذشته تا به امروز صنعت مد و طراحی از چرم به عنوان قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین مواد اولیه برای تولید لباس، کفش و سایر محصولات مصرفی یاد میکند. این در حالی است که چرم به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد توانسته نظر بسیاری را در بازار به سوی خود جلب کند.چرم در دو حالت طبیعی و مصنوعی مورد استفاده قرار میگیرد که هریک از نظر کاربرد، ویژگی و قیمت با یکدیگر متفاوتند.

آنچه در این مقاله می خوانید :

اما بهره‌مندی از چرم طبیعی اصل در تولید محصولات میتواند نقش موثری در ماندگاری و دوام آنها داشته باشد. از این رو بسیاری از علاقه مندان به چرم با این سوال مواجه‌اند که “چرم طبیعی چیست و چگونه ساخته میشود؟”اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید پیشنهاد میکنیم تا انتها همراه ما باشید. ما در این مقاله قصد داریم تا مطالبی را در خصوص چرم‌های طبیعی، انواع آن و هم چنین مراحل ساخت چرم و خرید چرم طبیعی برایتان شرح دهیم.

چرم طبیعی چیست؟

چرم طبیعی به محصولی گفته میشود که به طور مستقیم از پوست خام حیوانات مختلف به دست می‌آید و از طریق دباغی به چرمی فساد ناپذیر و قابل استفاده برای تولید انواع محصولات چرمی تبدیل میشود. اگر بخواهیم این نوع چرم را از نظر ظاهری بررسی کنیم میتوانیم بگوییم که آنها ظاهری درخشان و چشم نواز دارند و با گذشت زمان بر زیبایی ظاهری آنها افزوده میشود. از ویژگی‌های خیره کننده و منحصر به فرد چرم‌های طبیعی میتوان به مواردی همچون مقاومت، ماندگاری، انعطاف پذیری ، تنوع بالا، دوستدار با محیط زیست، طبیعی و مقرون به صرفه بودن اشاره نمود. گفتنی است چرم‌های طبیعی از نظر استحکام و ظاهر به انواع مختلفی دسته بندی میشوند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

معرفی انواع چرم طبیعی از نظر استحکام

اگر بخواهیم چرم طبیعی را از نظر استحکام تقسیم بندی کنیم میتوانیم سه دسته سبک، نیمه سنگین و سنگین را به عنوان انواع چرم‌های طبیعی معرفی کنیم.

معرفی انواع چرم طبیعی از نظر استحکام

چرم سبک

میتوان گفت چرم‌های سبک از ضخامت کمی برخوردارند و از نظر جنس بسیار لطیف هستند. از این رو میبایست مراقبت‌هایی را به هنگام استفاده از آنها به کار گرفت. این نوع چرم طبیعی از پوست حیواناتی مانند بزغاله و گوسفند به عمل می‌آید و در تولید محصولاتی از جمله کلاه و دستکش مورد استفاده قرار میگیرد.

چرم نیمه سنگین

از پوست حیواناتی مانند کروکدیل و شترمرغ میتوان به چرم‌های طبیعی نیمه سنگین دست یافت. این در حالی است که چرم‌های نیمه سنگین به چرم‌های کمیاب نیز معروف هستند. گفته میشود جنس بیشتر کالاهای چرم خاص از چرم‌های نیمه سنگین میباشد که قیمت بالایی دارند.

چرم‌ سنگین

مقاومت بالا در مقایسه با سایر چرم‌ها، حفظ ظاهر و زیبایی آنها را میتوان از ویژگی‌های چرم سنگین برشمرد. این در حالی است که چرم‌های طبیعی از پوست حیواناتی از جمله گاو، شتر یا گوساله به دست می‌آیند.

معرفی انواع چرم طبیعی از نظر شکل ظاهری

براساس شکل ظاهری، چرم طبیعی را میتوان به چند دسته تقسیم نمود که هر یک از ویژگی‌ها و کارآیی خاصی برخوردارند که عبارتند از:
• چرم ورنی
• چرم ابروبادی
• چرم اشبالت
• چرم نبوک
• چرم چاپی
• چرم فلوتر
• چرم جیر
• چرم الگانت
• چرم کروکو

چرم چگونه ساخته میشود؟

پس از آن که با چرم طبیعی و انواع آن آشنا شدیم میخواهیم در این بخش مراحل ساخت چرم را به ترتیب بررسی کنیم. ناگفته نماند فرآیند ساخت چرم پروسه‌ای طولانی است که به تخصص و دقت بالایی نیاز دارد. البته درست است که با ورود ماشین آلات صنعتی ‌روند ساخت و تولید چرم بهبود یافته اما همچنان به عنوان یک پروسه طولانی و سخت شناخته میشود. به طور کلی برای ساخت چرم طبیعی میبایست شش مرحله را پشت سر گذاشت.

مراحل ساخت چرم

مرحله اول: آماده سازی پوست

در مرحله نخست برای آن که پوست تا رسیدن به مرحله دباغی پوسیده نشود ابتدا آن را میشویند و به منظور از بین رفتن آب موجود در آن به صورت استاندارد برش داده میشود. هم چنین برای جلوگیری از گندیده شدن پوست از نمک معمولی استفاده میشود. پس از سپری شدن 30 روز پوست را میشویند و خیس میکنند تا نمک از پوست خارج شود. گفتنی است این مرحله تعیین کننده مقاومت پوست میباشد.

مرحله دوم: حذف موهای پوست

در دومین مرحله از مراحل ساخت چرم طبیعی موهای موجود بر روی پوست حیوانات را میبایست با استفاده از محلول اکسید کلسیم حذف نمود. هم چنین برای نرم شدن پوست پس از آن که آهک پاشی بر روی پوست انجام شد، به مدت یک الی دو روز به پوست استراحت داده میشود. در ادامه برای از بین بردن موهای زائد پوست را وارد دستگاه مخصوصی میکنند. پس از آن مجدد شستشوی پوست را انجام میدهند و خیس میکنند تا مواد شیمیایی خارج شوند.

مرحله سوم:فرآیند مرحله نهایی

گفتنی است برای از بین بردن آهک باقی مانده از مرحله دوم، پوست را در داخل محلول آمونیوم کلرید قرار میدهند. این کار تاثیر بسزایی در زیباترشدن رنگ پوست میگذارد. هم چنین کاهش ضخامت پوست بدون تضعیف آن در این مرحله انجام میشود. برای جلوگیری از تورم پوست به هنگام مجاورت با آب، پوست را با محلول آب و اسید سولفوریک و نمک شستشو میدهند.

مرحله چهارم: دباغی

مرحله چهارم از مراحل ساخت چرم به دباغی کردن تعلق دارد. در این مرحله پوست را در محلول دباغی که حاوی مواد معدنی و طبیعی است قرار میدهند و به چرم خام تبدیل میشود. دباغی کردن پوست نقش موثری در جلوگیری از پوسیده شدن آن دارد و از طرفی موجب میشود تا هنگامی که در معرض رطوبت یا مواد شیمیایی قرار میگیرد تجزیه و آسیب کمتری به چرم وارد شود. به طور کلی برای چرم‌های سنگین، دباغی با مواد گیاهی و برای چرم‌های سبک، دباغی با کروم کاربرد دارد. لازم به ذکر است پوست حاصل در مرحله دباغی، وت بلو نام دارد.

مرحله پنجم: رنگرزی

حال پس از پشت سر گذاشتن چهار مرحله میتوان آماده سازی پوست را برای تولید محصولات انجام داد. در این مرحله برای انعطاف پذیری بیشتر چرم، روغن اضافه میشود. باید خاطر نشان کرد رنگرزی چرم طبیعی نیز که به عنوان فرآیند طولانی در مراحل ساخت چرم به شمار می‌آید در همین مرحله اجرا میشود. پوست‌ها داخل ظرف‌های مخصوص رنگرزی ریخته میشود و پس از گذشت 8 ساعت برای آن که رنگ‌ کامل به خورد پوست‌ها رود، برش‌هایی بر روی آنها ایجاد میشود. برای خشک شدن نیز پوست در مجاورت هوا قرار میگیرد. ناگفته نماند برای نرم شدن پوست‌‌ها پس از فرآیند خشک شدن، عمل تبخیر پس از مرطوب شدن پوست‌هایی که بر روی یکدیگر قرار گرفته اند، انجام میگیرد.

مرحله ششم: پرداخت

آخرین مرحله از مراحل ساخت چرم‌های طبیعی، پرداخت نام دارد. مرحله پرداخت موجب سهولت در تمیز نمودن و حفاظت از سطح چرم میشود. علاوه بر این هدف از انجام پرداخت، زیباسازی ظاهری، انعطاف پذیری و اطمینان از نرمی میباشد. این در حالی است که اسپری زنی را میتوان به عنوان آخرین کار در مراحل ساخت چرم‌های طبیعی دانست که با توجه به نوع پرداخت قابل انجام است.

نتیجه گیری

ما در این مقاله سعی کردیم تا با پاسخ به سوال” چرم طبیعی چیست؟” و معرفی انواع آن، اطلاعاتی را در این خصوص در اختیارتان قرار دهیم. هم چنین امیدواریم توانسته باشیم با بررسی مراحل ساخت چرم از آماده سازی پوست تا پرداخت آن شما را بهتر با چگونگی ساخت چرم آشنا سازیم. فروشگاه چرم تابناک چرم تمامی مراحل ساخت چرم را با بهترین کیفیت انجام داده و در خدمت افرادی که به این رشته علاقه مند میباشند است.

اشتراک گذاری در :

مقالات مرتبط

تفاوت چرم کیفی و کفشی در چیست؟

سالهاست که چرم طبیعی به عنوان یک ماده ارزشمند با ویژگی های خاص شناخته میشود. حضور انواع مدلهای شیک و به روز کیف و کفش های چرمی در بازار نشان از آن است که چرم طبیعی هرگز از مد نمی افتد و چه بسا روز به روز به طرفداران آن افزوده میشود. اما در این میان یکی از اساسی ترین سوالاتی که اغلب علاقه مندان به چرم طبیعی با آن روبه رو هستند این است که “تفاوت چرم کیفی و کفشی در چیست؟” برای پاسخ به این سوال نیاز است تا علاوه بر آن که نسبت به چرم کیفی و چرم کفشی شناخت کاملی داشته باشید، تفاوت های این دو چرم را بدانید.

مطالعه بیشتر
ویژگی های هورس چرم

چرم هورس چیست؟

از میان انواع مختلف چرم طبیعی، لقب پرطرفدارترین و محبوب ترین چرم به چرم هورس تعلق دارد. سطحی نرم، پرزدار و مخملی شکل هورس چرم نشان از آن است که این نوع چرم طبیعی با روش پرداخت خاصی تولید میشود. از سوی دیگر اگر پردازش هورس به درستی انجام گیرد این چرم را میتوان به شیوه های مختلفی رنگ آمیزی نمود و طرح ها و الگوهای ویژه و خاصی را بر روی آن نقش بست.با این حال میتوان چرم طبیعی هورس را به عنوان یکی از باارزش ترین انواع چرم طبیعی معرفی نمود.

مطالعه بیشتر
چگونه کفش چرم تبریز را تشخیص دهیم؟

کفش چرم تبریز

کفش چرم تبریز تلفیقی از سبک مدرن و کفش اصیل است به طوری که می توان زیبایی ظاهری و کیفیت بالای آن را عامل اصلی شهرت این محصول چرمی در شهر تبریز دانست. تبریز، پایتخت چرم و کفش ایران، به عنوان بهترین و معروف‌ترین مرکز تولید انواع کفش های‌ چرم اصل زنانه و مردانه شناخته می شود. از طرفی آمارها نشان می دهد که حدود 80 درصد از چرم های دست دوز و محصولات آن در این شهر تولید و به بازار عرضه می شوند. به همین دلیل است که تبریز توانسته بیشترین سهم را در بازار کفش چرم از آن خود کند.

مطالعه بیشتر
عمر چرم طبیعی چند سال است؟

طول عمر چرم طبیعی

زیبایی خیره کننده چرم طبیعی نشان از آن است که این ماده شیک و لوکس در صنعت مد به جایگاه ویژه‌ای دست یافته است به طوری که از آن به عنوان یک متریال پرطرفدار یاد میشود . در کنار زیبایی، گران قیمت بودن آن نسبت به سایر متریال‌ها موجب شده تا به یک ماده لوکس و باارزش تبدیل گردد. اما مهمترین و در عین حال پرتکرارترین سوالی که بسیاری از علاقه مندان به چرم طبیعی با وجود گران قیمت بودن چرم با آن روبه رو هستند این است که طول عمر چرم طبیعی چند سال است؟

مطالعه بیشتر

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.

خرید بهترین و باکیفیت ترین
چرم های طبیعی